Alkohol Bibleinfo com-Bibelen Om Alkohol

bibelen – Sjekk ut dette nå no answersite com

Bibelen Om Alkohol
Er det en synd å drikke alkohol? Bibelske spørsmål

Bibelen Om Alkohol
Hva sier Bibelen om alkohol? Ungdomsarbeid no

Alkohol Bibleinfo com

Hva sier Bibelen om å drikke alkohol? Er det en synd for

Ofte hører vi at Bibelen ikke gir noe klart svar på spørsmålet om alkohol. Enn om jeg ikke er helt sikker på hva mine synder går ut på. Vi velger om vi vil ta imot Guds nåde og frelse. Dagens bibelord 22.11.2019. 14 Det er som med en mann som skulle dra utenlands. Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alkohol i Bibelen. Page 1 of 3 – Bibelen og alkohol – posted in Religion, filosofi og livssyn: Hva sier bibelen om det å drikke seg full. På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om alkohol og mer enn 1200 andre emner. Drikk dere ikke fulle på vin; det fører til utskeielser. Alkohol er omtalt mange steder i Bibelen, både i GT og NT. Å lage en fullstendig oversikt over alle aktuelle Bibelvers ser vi ikke som formålstjenlig. Beretningen om da Jesus var i bryllup i Kana er godt kjent. Alkohol är inte sig självt en synd. Kristenheten er ikke uten skyld i alkoholepidemien, for enda i dag har kirken en spesiell mulighet til å påvirke verdier og moralsk ansvar i samfunnet.

Vi velger om vi vil søke Gud, gå nær til Ham. Internett-informasjon · Siste Nytt · Nyheter · Mest Populære Søk. Vi står fritt til å drikke alkohol – så lenge det ikke krysser grensen til fyll. Sinnelagsetikk er et moralfilosofisk spørsmål om skyld og omdiskuterer derfor etter sin natur ikke konsekvenser. Hva sier Bibelen om Kristne og alkohol. Bibelen er ikke motstridende, men det er heller temaet som kan være vanskelig å forstå. Her har vi tidligere gjort rede for i spørsmålet at Bibelen ikke forteller at å drikke alkohol er galt, men at Bibelen flere steder råder mot å …. I denne artikkelen, som bygger på …. AnnonseFinn info på Teoma.eu. Her har vi alt du trenger. bibelen. Så man kan konstatere, at Bibelen taler positivt om at glædes ved alkohol, og at alkohol bruges til noget af det mest hellige, vi har, i en gudstjeneste: nadveren. Hva sier Guds Ord om alkohol, vin og rusdrikk. Mange har sendt meg meldinger, privat, og takket for mine innlegg og kommentarer, mens andre holder fast på «synden».

AnnonseFinn bibelen hvis du ser nå. Jesus gjorde vann om til vin. Hvor går grensen når det gjelder å drikke alkohol? I diskusjonen om alkoholforbruk, er det mange som henviser til Bibelens syn på saken. Det står i Bibelen, Ordspråkene 20,1. Hvorfor er det farlig å drikke alkohol. Det står i Bibelen, Efeserne 5,18. Forbruk av små mengder alkohol er et spørsmål om kristen frihet. Husk også på at om du er under 18 år, er det ulovlig i følge norsk lov å drikke. Alkohol i Bibelen. Hopp til navigering Hopp til søk. Alkoholholdige drikker er nevnt gjentatte ganger i Bibelen, fra Noah som plantet en vingård og drakk seg full, til Jesu mirakel, hvor rikelige mengder vann ble gjort om til vin ved bryllupet i Kana, og senere til innstiftelsen av. Mest Populære Søk · Nyheter · Siste Nytt · Internett-informasjon. Vi velger i stedet å gjengi Gunnar Heienes foredrag på fagkonferansen “Holdninger til rusmidler. Bibelen snakker om alkohol på to måter. Flere ganger blir vin og alkohol beskrevet som noe godt, for eksempel i 5 Mos 14,26. Jesus, moren hans og disiplene var her på en bryllupsfest. Wikipedia sier følgende om alkohol i bibelen: Alkoholholdige drikker er nevnt gjentatte ganger i Bibelen, fra Noah som plantet en vingård og drakk seg full, til Jesu mirakel, hvor rikelige mengder vann ble gjort om til vin ved bryllupet i Kana, og senere til innstiftelsen av nattverden, hvor vin var et viktig element ved handlingen. Vin. Er det så enkelt? Hvis vi ikke skal “føre vår bror til fall”, når gjelder egentlig det. Hvilket forhold hadde folket på Jesu tid til vin. Og inneholdt all vinen vi leser om i Bibelen egentlig alkohol? Normetikk tar hensyn til om en handling er rett eller gal. Og også i møte med alkohol er det du og jeg. Han kalte til seg tjenerne sine og overlot dem alt han eide. Les hele dagens bibelord i nettbibelen. Det är fylleri och beroende till alkohol som en kristen absolut måste hålla sig ifrån (Efersierbrevet 5.18; 1 Korintierbrevet 6:12). Det finns principer in bibeln, men vad som gör det extremt svårt för att argumentera för att en kristen ska dricka alkohol är att det handlar om …. Vet at det står “alt med måte” om mange ting. Du spør om hva Bibelen sier om avhengighet og om å bli satt fri. Mens vi leser om at man skal holde seg borte fra sterk drikk, leser vi også at Jesus selv gjorde om vann til vin. Gir Bibelen derfor tillatelse for en kristen å drikke alkohol. Salomo laget tre tusen ordspråk, og tallet på hans sanger var ett tusen og fem. Han diktet om trærne, fra sederen på Libanon til isopen som vokser ut av muren, og han talte om fe og fugler, krypdyr og fisker. Fra alle land kom det folk for å høre Salomos visdom, fra alle kongene på jorden som hadde hørt om visdommen hans. (1 Kong 4,29. Her er et spørgsmål om oversættelse, og hvorvidt ordet vin i Bibelen er oversat rigtigt i vores danske Bibel. Ud fra dette forstår jeg, at vi gerne må drikke alkohol. Jeg har skrevet noen ganger, både i egne innlegg og som kommentarer i andre poster, rundt dette med kristne og alkohol. Hva sier Bibelen om vennskap med vantro. Er det mulig for en kristen å ha nære vennskap med vantro og samtidig tekkes Gud. Dette er et viktig spørsmål, spesielt hvis du gir ditt liv til Gud og dine nære venner eller familie ikke gjør det, eller om du ønsker å vinne en vantro til Kristus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Men hva sier egentlig Bibelen om alkohol? Det står i Bibelen, Salmene 139,23-24. Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte, prøv meg og kjenn mine tanker. Bekjenn din synd for Gud og ta imot tilgivelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *