Tekst for enhver anledning: Barn-Liten Jeg Dikt

Mauren – The Ant Inger Hagerup

Mauren – Inger Hagerup – Norsk Bokmål og Nynorsk

Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i …. Sanger og dikt om dyrene Bruk sanger og dikt som formidler at dyrene er til for sin egen skyld, og har sine egne behov. Så ukens dikt er naturligvis det jeg syns er deLillos beste låt: «Livet er en liten dings». Men hver dag blir jeg større ja en dag blir jeg stor og alle mine avtrykk blir bare svake spor. Er det noen som har noen gode råd for å hjelpe meg å komme igang. Jeg elsket Inger Hagerups rim da jeg var liten, og jeg kan fremdeles mange av dem utenat. Liten – jeg? Ved prat om folks ulike høyder her en dag kom jeg på et dikt av Inger Hagerup som jeg alltid har likt. Her er kattepusen min Rina som liten og ny her i huset. Allikevel så vet jeg ikke hva jeg har gjort galt. Jeg er det stumme leppes bønn. Nyfødt dikt, nyfødt baby, nyfødtbilder, nyfødt gave. Jeg sa «sakkalo» i stedet for. Her er et dikt som kanskje kan minne deg på hvorfor du jobber i barnehage. DIKT. Jeg er liten…så liten. Jeg synes at diktet er veldig søtt og jeg liker det godt, men jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om det. Men selv om jeg er liten Så fyller jeg en rolle En brikke i spillet kanskje.

Lær deg ett kort dikt om kjærlighet utenatt og les det for din kjære/noe du vil ha kjær for ett bedre samliv. Ennå er jeg liten- kan ikke snakke, ikke gå. Fyller meg selv helt på langs og på tvers fra øverst til nederst. For om jeg ser det brenner så slår jeg 1-1-0. Det ligger mange utgaver av det på nettet. Jeg vet hva jeg skal gjøre når brannalarmen går. Jeg er så sliten.så sliten, men maser mye har mamma fortalt. Dette er en hyllest til alle oss som ikke har så langt ned til bakken. Men jeg vil alltid være en nydelig liten engel. Jeg er en liten brannmann og det er ikke tull. Dikt 14 av 20. Livets lotteri har jeg vunnet, da jeg ble født i dette land, alle mulighetene jeg har fått i fanget, jeg har ingen grunn til å klage det grann.

Jeg tror grunnen til at Inger Hagerup valgte at diktet skulle bli fortalt av en maur, er fordi vi ser på mauren som liten og forsvarsløs. Er du større enn deg selv kanskje. Vi skal skrive en analyse av diktet Mauren av Inger Hagerup på skolen. Diktet viser til en liten maur som prøver å få kontakt med leseren. Jeg setter merker alle steder og gjør deg ganske sliten. Nå er jeg en liten engel, mamma og pappa. Jeg sitter på skyene og titter ned på dere. Solen på himmelen er kjærligheten jeg føler for dere, regnet er mine tårer. Tordenen er mitt sinne over å ikke kunne være sammen med dere. Men altså, jeg er kravstor når det gjelder dikt og sanger. Jeg synes det bør lyde omtrent slik for at det ikke skal halte (du får dele linjene selv på riktig sted): Det hender du blir lei deg. Jeg hentet det her. Jeg valgte dette diktet, fordi det er rett og slett det første diktet jeg tenker på. Jeg hørte det da jeg var liten og da jeg gikk på barneskolen leste vi det også flere ganger, så jeg føler at jeg virkelig kjenner dette diktet, og jeg kan det faktisk helt utenat! Jeg setter merker alle steder, og gjør deg ganske sliten. Men hver dag blir jeg større, ja en dag så blir jeg stor. Og alle mine avtrykk, blir bare svake spor. En liten elv. Av Trond Rudsli, 23.10.2013. Det regner ute, det plasker, det smeller i bakken fra tunge dråper Det svinger i regnfulle høstblader, som enda ikke har ramlet av Det regner ute som ofte før, det blåser en kraftig vind Det renner en liten elv, i hjørnet på gårdsplassen min. Neste. Mauren – av Inger Hagerup Liten. Dette diktet hjalp meg videre da min bror Dag døde brått og brutalt bare 43 år gammel, for tyve år siden. Jeg har senere ved flere anledninger hentet det frem når jeg har opplevd et unge menneske bli revet meningsløst vekk. Det ligger en slags trøst her – eller kanskje en vei inn i det meningsløse. Jeg er liten Jeg trodde at jeg var stor Men jeg er akkurat passe stor Til å passe inn. Jeg liker virkelig dette diktet iogmed at når jeg var liten, og gikk i minikor, så lærte vi dette diktet som om det var en sang. Jeg forbinder dette diktet sammen med baren. Morsomme dikt. Dikt 10 av 30. Jeg er en bikkje du er en plen Jeg setter meg på huk, VIPS – du er ikke ren. – Morsomme dikt. Dikt 11 av 30. Du er en mamma og jeg er en baby så liten jeg kan garantere deg at i natt blir du sliten. – Morsomme dikt. Dikt 12 av 30. Du er en mann, jeg er en kvinne, blir det kamp om sjokoladen, er det jeg som. En liten side med kjente og kjære sitater,kloke ord,dikt,forfattere,lykke,kjærlighet,sorg og barn. Ord til hjertet. Søk. Jeg er det dikt. Jeg er det dikt som ingen skrev. Jeg er det alltid brente brev. Teksten ble første gang trykt Skilling-Magasin nr 50, 1841, og senere trykt i Landstads Sange og Digte Diktet ble raskt populært og spredt som skillingsvise. Men hver dag blir jeg større, ja, en dag blir jeg stor, og alle mine avtrykk.. Jeg har aldri vært typen som blir rørt av dikt, men dette diktet satte med helt ut da jeg leste det her i går kveld. Først sier jeg mitt navn og forteller hvor jeg bor Ja – det vet jeg at jeg skal for nå er jeg blitt så stor. Så går vi ut og venter det vet jeg …. Men en dag blir jeg større ja større enn du tror og alle mine avtrykk blir bare svake spor. Ikke bare små og søte dikt. I barnehagen sang vi om Herr Kakerlakk i fotsid frakk som gikk på basar og vant kalosjer (ja, hvorfor ikke) og om Lille Persille som så gjerne ville på ball. Det kom sjelden så langt som til. Jeg var så stor at. universet lyste grønt inne i mitt mørke. Flott dikt! Jeg skriver en blog om Norge, vår kultur og tradisjoner, men på engelsk for et større publikum. Jeg skal skrive en artikkel om Disimelis og lurte på om du eller noen andre vet om dette diktet er oversatt til engelsk? Vi anbefaler følgende tekster; Hunden (dikt av Henrik Wergeland) Jeg aldri mer vil hunden slå. Hun debuterte med diktsamlingen Jeg gikk meg vill i skogene i 1939. I morgen er det urpremiere på deLillos – livet er en liten dings på Nationaltheatret. Ole Anders Tandberg har laget en dramatisering ut av deLillos tekster og musikk. Som jeg tidligere har skrevet her på bloggen i forbindelse […]. Så mye at mamma gråter, og må drikke enn hel masse vin hver kveld. Denne skal jeg sende lillesøsteren min. Du er min lille søster,en jeg kan snakke med alt om,en å betro meg til.du lytter alltid på meg,vil at du skal vite at jeg vil alltid gjøre det samme for deg. En liten pjokk. Av Marit Irene Jensen, 05.01.2003. En liten pjokk, i blå pyjamas, gyllent hår og med bleke kinn. En søster kledd i hvitt, tente lys og leste dikt. Disse ordene hun sa, kan jeg ikke huske noe av. Som tapte helt til sist, etter mang en lege, sin visitt. Ordet er tilnærmet unikt, har jeg skjønt, bortsett fra at det også er en liten …. Det er skrevet mange flotte dikt om små barn, og André Bjercke har skrevet flere dikt du kan bruke. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *