Dette er bevisene for at jorda er flat National Geographic

Jorden kan være flat likevel – TV2 no

Da jorda ble flat – forskning no

Det er jo sunt å ha en hobby 😄. At Jorden er kuleformet, var trolig allment akseptert også i middelalderen. Når du tenker over det så ser du at dette er grunnen til at jorda er rund til å begynne med, siden dette også gjelder materien som planeten er laget av. Her er en flat jord modell, hvor solen og månen og stjernenen svever over oss magnetisk. Per-Willy Amundsen har gått ut og sagt at mennesker ikke påvirker klimaet i særlig grad. Ellers har jeg mange ganger gjort oppmerksom på at jeg ikke ønsker grove avsporinger fra hovedtemaene i artiklene. Det er svæ. Flat jord er en oppfatning om at jordens form er en flate eller som en flat skive. Alle skjønner at en stadig uthuling av skriften vil av våre etterkommere framstå som dumt. Jeg er selv en såkalt konspirasjonsteoretiker, som også har 13 millioner seere på YouTube. Noen har spurt høflig om dette med en debatt om jorda er rund eller flat, muligens også andre former. Men det ‘veldig høye fjellet’ i denne beretningen ser ut til å være et billedlig uttrykk og ikke et fysisk sted.

Nei! Jorda er ikke flat Jorda er flat som en pannekake, månelandingene fant aldri sted, og World Trade Center ble sprengt. Men er jorda flat eller rund som en ball. Hva blir det neste? I Sverige har man hatt en diskusjon gående om det skal være lov å gifte seg med så mange man bare vil. Men når det gjelder at jorda er flat, så er jeg ikke enig. Jorden har tilnærmet form som en kule. Nå har han engasjert mange med sitt syn på jorden som flat, og ikke rundt. Rundt et århundre senere beregnet Eratosthenes omkretsen på Jorden til 45 000 km (i dag beregnet til 40 092 km). Christian Paaske er blogger og samfunnsdebattant. Hvis jorda er flat vil det kun være en vei å dra. Jorden er flat. Det påstår en liten gruppe mennesker hardnakket selv om vitenskapsfolk i over 2000 år har samlet bevismateriale for det motsatte. Mange oldtidskulturer hadde oppfatninger om en flat jord, også i antikkens Hellas fram til klassisk tid, sivilisasjonene i Midtøsten i bronsealderen og jernalderen fram til hellenistisk tid, i oldtidens India fram til perioden under Guptariket (slutten av 200. Denne kunnskapen gikk ikke helt tapt, og det er løgn at Columbus var med på å avlive myten om at Jorden var flat. Konspirasjonsteoriene er mange og fantasifulle – …. Anmelderen i The New York Times, Newsweek-redaktøren Freed Zakaria. Selv i dag bruker vi ordene «soloppgang» og «solnedgang» enda vi vet at det er jorden som kretser rundt solen. Det blir som å vedta at jorda er flat.

Jorda Er Flat
Videoer av jorda er flat

Men i oldtidens Hellas, Midt-Østen, Kina og Amerika var Jorden en flat skive. Spørsmålet om jorden er rund eller flat er ingen ny diskusjon. I dag har denne diskusjonen blusset opp igjen. Enkelte mener i fullt alvor at jorden er flat. Det er på YouTube folk ser dem. En forsker hadde mistanke om at dette kunne være en viktig forklaring på hvorfor flere nå ser for seg Jorda som en flat skive. Hypotesen fikk hun klart bekreftet da hun gjorde en liten studie blant deltakerne på. Mennesker har visst om jordas form i over 2 000 år. [trenger referanse] Konseptet om en flat jord stammer derimot fra 1800-tallet, og er et eksempel på en moderne myte. Men det er ikke nok, siden jorda er rund. Her får du fem indiskutable sannheter som beviser at jorden er …. Hvis jorda er flat, hvorfor er det da hav på planet. Vitenskapen vet ikke alt, men vitenskapen vet og …. Jeg kjører en 79`volvo 240 som er senka maksimalt. Bare noen millimeter klaring til bakken. Hadde jorda vært skeiv, så hadde understellet berørt bakken konstant når jeig freser avgårde. Det er helt sant, flat som en pannekake og er du ikke forsiktig kan du falle utenfor. Sokrates som tenkte mye, mente jorda var rund, men hva visste han egentlig. Ikke siden Romerrikets dager har en stat dominert verden på en slik måte. Bakgrunn: Han tror jorda er flat – skyter seg ut i en dampdrevet rakett for å bevise det. Det er ikke første gang oppskytingen er blitt utsatt. 61-åringen, som til daglig jobber som limo-sjåfør, hadde egentlig planlagt å skyte seg selv opp i rommet for to uker siden. Lurer du på om jorda egentlig er flat. Og hvordan var det nå med disse vaksinene. Konspirasjonsteorier, desinformasjon og alternative fakta har inntatt hverdagen og spres i sosiale medier. For Bibelen min som er en King James 88 snakker ikke om jorda som en ball som går i over 1000 kmt i ring rundt sola osv osv. Tenk over hvorfor dette er en fornuftig konklusjon. Jeg har lyst til – nei, stryk det, behov for – å forstå hvilke mekanismer som gjør at vi ikke bare kan bli enig om at enkelte ting virker å …. Det er greit. Det har vært en avsporing, men på en høflig måte. Paaske seier han har gått gjennom argumenta på begge sider og har til gode å sjå bevis for at jorda er ei kule. På spørsmål kva han tenker om fotografi av ein trill rund jordklode frå verdsrommet, svarer Paaske at desse fotografia er forfalska. Finnes derimot ingen bevis på at jorda er flat, annet en antakelser fra hjernevaskede folk, antakelser som lett kan forklares. Det er mye som beviser at jorda er rundt, men fortsatt tror ikke «Mad» Mike Hughes på det. Amerikaneren er ikke alene om å tro at jorda er flat. Også i Norge finnes det tilhengere av flat jord-hypotesen. En voksende gruppe mennesker forkaster noen av vitenskapens best etablerte sannheter. Det at månen er kuleformet beviser ikke at jorda er det. Ved måneformørkelse ser vi at kanten av jordskyggen er krum, men det beviser heller ikke at jorda er kuleformet. Det var På Høyden som først omtalte saken i forrige uke. Myte: Bibelen sier at jorden er flat. Google-søk toppet seg forrige gang da rapperen B.o.B. twitret om at han fant «bevis» på at jorda er flat i januar 2016. Lian er klar over at han er …. Mannen som er blitt sammenlignet med tegnefilmfiguren Per Ulv, skjøt seg over 500 meter opp i lufta, melder nyhetsbyrået AP. Siden prosjektet var mislykket, planlegger han nå å lage en ny rakett, eller «Rockoon» som han kaller det, som skal klare å frakte ham 110 kilometer opp i atmosfæren. Hilde Sandvik. DUSØR: Tips som kan føre til at attentatet på forleggjar William Nygaard i 1993 blir oppklart, er no verdt to millionar kroner. Jorda føles flat fordi tyngdekraften trekker deg rett nedover, mot jordas indre, uansett hvor du befinner deg. Middelalderen er en epoke i vår historie som vi dyrker mange usanne og halvsanne myter om, sier han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *